Наградиха млади творци

Наградиха млади творци


В конкурс за есета и презентации за будителите се включиха десетки белослатински ученици. Идеята за двата конкурса бе на Община Бяла Слатина.  В художествената галерия на читалището участниците в двата конкурса и номинираните бяха наградени с грамоти, стихосбирка и парична награда от кмета инж. Иво Цветков.Първото място във възрастовата група на 13-14-годишните получава Биляна Ботева от СОУ „Хр. Ботев” в с. Габаре. На втора позиция комисията е поставила Нели Кръстева от СОУ „В. Левски” в Бяла Слатина, а на трето е Нелина Боянова от Търнава.

Дванадесетокласничката Цветослава Радославова от СОУ „Хр. Ботев” в село Галиче завоюва първото място със своите размисли по темата „Събуди се”. На второ място е Мария Петрова, единадесетокласничка в ПАГ „Вапцаров” в Бяла Слатина, съградила текст по същата тема. Александър Иванов, в ХI клас на същото училище, заема третото място. Той е писал по темата „Къде са будителите днес”.

Шестимата участници, класирани на първите три места в двете възрастови групи получиха парични награди, книгата със стихове „Греховност” на Красимира Милчева и грамоти.

В конкурса за мултимедийна презентация начело са Микаела Калинчева и Петя Дикова от ПАГ „Вапцаров” в Бяла Слатина за работата си над „Нашият патрон – нашата гордост”. На второ място е осмокласничката Лидия Христова от СОУ „Васил Левски” в Бяла Слатина за компютърното си решение по темата „Български възрожденски дейци и съвременни будители”. А на трета позиция – Роберт Калинов от НУ „Цани Гинчев”.

 

 




2013-11-07 09:53:39