СОУ "Христо Ботев" - Козлодуй печели състезания

СОУ

И през настоящата учебна година учениците от СОУ “Христо Ботев” -Козлодуй, ще участват в състезанията, обявени от националния календар на МОН.

На 31 октомври в областния кръг на Първото национално състезание по речеви и комуникационни умения на английски език взеха участие шест ученици. Класирани на общински кръг бяха общо 10 гимназисти.

Във втора възрастова група – ІХ-Х клас на първо място в регион Враца бе Теодора Маданска от Х а клас, а в трета възрастова група на първо място се нареди Димитър Патроев от ХІІ а клас. Ръководството и педагогическата колегия се гордеят с постиженията на своите възпитаници, поздравяват родителите и им благодарят за гласуваното доверие.

В областен кръг на Националното многоезично състезание – на английски и руски език взеха участие 4 ученици от профилираните паралелки. Те мериха сили с  връстниците си от ПМГ - Враца и се представиха достойно.

В предстоящия математически турнир „Черноризец Храбър”, който ще се проведе утре, от СОУ „Христо Ботев” - Козлодуй ще вземат участие 30 ученици с интерес към математиката и с амбицията да се класират на призови места.

В организираното от Сдружението на българските начални учители състезание „Аз рисувам”  ще вземат участие 35 малки художници, които ще творят по темите: „Моята класна стая”, „Моят любим празник”, „Аз играя безопасно”.

Училищният отбор се подготвя за участие  в тематична вечер „АЕЦ- енергия за чиста природа”, организирана от WIN България . Ученици от групите по проект УСПЕХ „Дигитални компетентности” и „Творчество с боичките”ще вземат участие с творбите си в обявените по темата конкурси за рисунка и брошура.

Многообразието от дейности и създадените и подкрепяни възможности за изява на способностите от учениците превръщат СОУ „Христо Ботев” Козлодуй в желана територия и в среда за успешни учитело-ученически проекти в областта на природо-математическите науки, чуждоезиковото обучение, информационните технологии, приложните изкуства и спортните изяви.


Коментари



2013-10-31 16:15:29