инж. Василев събра Областния щаб за бедствия и аварии

инж. Василев събра Областния щаб за бедствия и аварии

Проведе се среща на Областният управител инж. Венцислав Василев с членовете на Областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и представители на общини от Област Враца.
На срещата присъстваха още инж. Слави Димитров –  главен секретар на Областна администрация – Враца, Евгения Кръстева - директор  дирекция " Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" при Областна администрация – Враца, инж. Даниел Милков – началник на група „Планиране и превантивна дейност“ при ОУ „ПБЗН“,  доктор Галина Лещарска - директор на Център за спешна медицинска помощ, комисар Венцислав Петров - началник на отдел „Охранителна полиция” и други.
Целите на мероприятието са да се повиши подготовката на членовете на Областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и кметовете на общини по организацията на дейността на доброволните формирования.
На срещата бяха представени резултатите от дейността на органите на пожарна безопасност и защита на населението по опазване на селскостопанската продукция от пожари в област Враца през 2013.
Членовете на Областния щаб и представителите на общините бяха запознати и с резултатите от есенната проверка на потенциално опасните водни обекти в област Враца и дадените предписания.


Коментари



2013-10-30 11:28:04