Арт център отвори врати в „Калето”

В навечерието на деня на св. апостол и евангелист Лука (18 октомври), считан за покровител на художниците, в Археологически комплекс „Калето” - Мездра отвори врати Арт център.

Той ще се ръководи от Снежана Петрова, поетеса и художник. В него ще бъде разкрито Арт училище за деца, в което ще се провеждат курсове по рисуване за любители на четката от 5 до 14-годишна възраст. Паралелно ще се предлага арт терапия за възрастни хора (лечение с изобразително изкуство) и ще се организират изложби на местни и гостуващи художници.

Официалното откриване на новата придобивка уважиха популярната народна певица Любка Рондова, хореографът Христо Станков, президент на Български Арт и Фолклорен център „Нестия” - София, зам.-кметът на общината Генади Събков, близки и приятели на инициаторката.

По случай прощъпалника на Арт центъра в него бе подредена изложба-живопис на Снежана Петрова, която включва 22 картини, нарисувани с… пръсти и длани. Шармантната художничка подари с автограф на почитателите на поезията своята последна стихосбирка - „Космическа любов”.

 

 

 
2013-10-14 16:50:18