Делегация от Мездра посети Цариброд

По повод Деня на Община Димитровград (Цариброд), делегация от Община Мездра гостува на българите в Западните покрайнини.

В делегацията влизаха председателят на Общинския съвет Делян Дамяновски, Тихомир Илчев, оператор в КТ „Интер Сат”, и Стефан Здравков, председател на фондация „Сирак”. Те бяха приети от кмета на общината Небойша Иванов.

Сред гостите бяха също завеждащият консулската служба при посолството на Република България в Белград Николай Труканов, генералният консул в Ниш Атанас Кръстин, гл. секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Димитър Владимиров, представители на общините Монтана и Берковица.

Мездренци присъстваха на тържествена сесия на местния парламент, на която бяха наградени изявени културни и стопански дейци и посетиха 10-ия Панаирна балканското агробиоразнообразие и селско наследство, организиран на Смиловските язовири. Празничната програма включваше още изложба на художника Бранко Николов, постановката „Кучка” на самодейния театър „Христо Ботев”, риболовно състезание и гала вечер по кикбокс и ММА „Димитровград’2013”.

По-сетне нашенци гостуваха на Спелеоклуб - Мездра, който осъществи 4-дневна пещерна експедиция в района на царибродското село Радейна (Забърдие). Сред участниците в експедицията бе и д-р Петър Берон, председател на Българската федерация по спелеология.

 

 




2013-09-26 15:38:36