Осветиха обновена детска площадка

Навръх 18 септември - денят, в който се навършват 100 години от създаването на Локомотивно депо - Мездра, в пешеходната алея на бул. „Стамболийски” в Мездра беше осветена обновена детска площадка.

Централно място в нея заема дървен макет на локомотив, който е оборудван със свирка. Напълно са реновирани и останалите съоръжения за игра -  люлки, пързалки, карбалка, пясъчник, пейки и др.

Ремонтът е извършен от Общинското предприятие „Чистота” с материали, предоставени безвъзмездно то фирма „Тениди” и със спомоществователството на Детска борса „Натали”. Новата придобивка беше осветена от о. Данаил Цинцарски в присъствието на кмета на общината Иван Аспарухов и на началника на Локомотивно депо - Мездра инж. Любомир Драганов.

По-сетне Аспарухов и собствениците на фирма „Тениди” Иван Георгиев и на Детска борса „Натали” Силвия Иванова засадиха три фиданки туя в зелените площи на пешеходната алея.

Най-радостни от преобразената детска площадка, която бе изградена през есента на 2007 г. от „Екопак България”, разбира се, бяха децата. До края на годината в Мездра ще бъдат обновени общо 70 съоръжения за игра в детските градини и площадки.

 

 




2013-09-18 15:57:54