Кубрат Пулев получи Наградата за родолюбие „Дядо Йоцо гледа”

Кубрат Пулев получи Наградата за родолюбие „Дядо Йоцо гледа”

Днес българският професионален боксьор Кубрат Пулев получи Наградата за родолюбие „Дядо Йоцо гледа”, която му беше присъдена от Сдружение „Искърско дефиле” в началото на юни по време на VIII Национален фолклорен събор „Де е българското”.

Церемонията се състоя в туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” край мездренското село Очин дол.

Престижното отличие беше връчено на Родолюбец №1 от председателя на Сдружение „Искърско дефиле” Огнян Петров в присъствието на кмета на Община Мездра Иван Аспарухов. 

32-годишният претендент за световната титла в тежка категориябе удостоен с престижното отличие за неговите спортни успехи, прославящи България по целия свят. „Огромна чест е да съм тук и да получа тази награда. За мен тя е по-ценна от всякакви пари. Природата Ви е уникална. Ще се радвам да се върна тук отново”, споделивъзторжено Кубрат Пулев.

В негова чест в комплекса „Дядо Йоцо гледа” бе засадено и орехово дърво, което боксьорът обеща, че ще полива при всяко свое посещение.

Кобрата е осмият носител на наградата „Дядо Йоцо гледа”. Досега кавалери на 10-килограмовата месингова статуетка, която е умалено копие на паметника на Вазовия герой, са Илия Луков (2006), Пламен Петков (2007), Димитър Бербатов (2008), Меглена Кунева (2009), Веселин Топалов (2010), Кристалина Георгиева (2011) и Николина Чакърдъкова (2012).

 

 




2013-09-13 09:35:00