Първи общински събор на пенсионери

Първи общински събор на пенсионери

На 27 юли Клубът на пенсионера в с. Лесковец бе домакин на Първия общински събор на пенсионерските клубове. 

Идеята се зародила преди няколко месеца по инициатива на Вълко Йонов – председател на Клуба на пенсионера в с. Лесковец. Така в топлия юлски съботен ден дворът на местния клуб едва побра пенсионерите от община Оряхово и техните гости. На двете сцени се изявиха пенсионери от клубовете в общината. Поздрав към всички присъстващи поднесе детски танцов състав „Дунавски вълни” с ръководител Нина Генева. Вълко Йонов благодари на спомоществователите на събитието – Росен Добрев – кмет на община Оряхово, Мирослав Здравков, Румен Данаилов и Митко Петров. Хората в третата възраст бяха лично поздравени от Петя Еленкова, която прочете и поздравителен адрес от кмета на община Оряхово – Росен Добрев.

Последният съботен ден на юли се оказа невероятно интересен и пълноценен за всички присъстващи. Той бе изпълнен с много емоции, песни, танци и приятни моменти . Всеки клуб се стремеше да се представи по най-добрия начин и с най-талантливите си членове. Особен интерес сред присъстващите предизвика поздравът на пенсионерския клуб от с. Галово, с рецитациите на 86-годишния Петър Томов.

Празникът завърши с пожелание да се множат членовете на пенсионерските клубове, а проявата да стане традиция в община Оряхово.

 




2013-07-29 16:15:22