Близо 250 души посетиха „Калето” само за седмица

Над 240 души посетиха „Калето” само за седмица

Само за седмица над 240 български и чуждестранни туристи посетиха новооткрития Археологически комплекс „Калето” в Мездра, информира ръководителят на комплекса инж. Димитър Павлов. Сред посетителите има англичани, холандци, както и любители на историята и археологията от цяла България.

На разположение на посетителите са двама уредници, които могат да им покажат комплекса, а при изявено желание провеждат и беседи.

Приходите от продажбата на билети през периода 8 - 14 юли са 614 лв. Повече от 100 лв. са постъпленията от закупените рекламни материали -DVD схудожествено-документалния филм „Каменното съкровище от Мездра”, книгата „Мездра - кратък исторически очерк” и илюстрования албум „Мездра - наш дом, наше бъдеще”.

В Информационния център на комплекса вече се предлагат сувенири - медальони, магнити, химикалки и порцеланови чинийки с изгледи от „Калето”. Предстои да бъдат разкрити ателиета за традиционни занаяти - керамика, сечене на монети, изработка на метални сувенири. През август ще започнат и археологическите разкопки в западната част на античната и средновековна крепост. 

Повече информация за Археологически комплекс „Калето” можете да намерите на www. kaleto-mezdra.bg

 


Коментари2013-07-18 10:43:37