Липница тачи традициите си

Една от гордостите на китното селце Липница е НЧ „Отец Паисий - 1927” със секретар Татяна Йотинска и председател Румен Шопов, който е и кмет на Липница.

Читалището може да се похвали с много състави и дори с наградения си от фондация „Устойчиво развитие за България” певчески състав. Библиотеката към читалището с библиотекар Галя Христова, разширява дейността си благодарение на новите си мултимедиен прожектор и екран по Програма глобални библиотеки – България. Културните прояви в селото имат своите спонсори, в лицето на  Красимир и Дилян Кунчеви, които спонсорират издаването на книгата „Липница – обич завинаги”.

Домът за стари хора „Баба Марта” с директор Трифон Тодоров, предлага кътче за отдих на най-възрастните. Градината около дома е засадена с красиви цветя, храсти и дървета, които радват окото. Непосредствено до най-възрастните в селото, се намират най-малките. В ЦДГ „Калинка” с директор Ганка Тодорова, малчуганите намират както поле за игра, така и място за научаване на нови неща. Липница може да се гордее със сплотената си общност. Макар децата да са заети, защото ежедневно пътуват до училище, през лятото те активно участват в съставите към читалището.

 

 

 
2013-06-21 10:50:00