Деца направиха вестник

Деца направиха вестник

На празника на славянската писменост в ОУ “Цанко Церковски” Мизия своя дебют ще направи училищния “вестник за деца, родители и учители”- “Джуниър”.

Негови автори са децата от ІІІ и ІV клас, участници в клубовете “Джуниър” и “Любознайко” при ОДК с ръководител Цветанка Манова.

Двата клуба участват в проект Джуниър Ачийвмънт България и работят по програма “Нашият град”, чиято цел е да предоставя практическа информация за различните видове бизнес и многообразието от професии в един малък град.

Преди месец започна изготвянето на вестника със съдействието на журналист, който им помогна да направят план, да уточнят рубриките и да си разпределят темите, по които да пишат.

Макар, че е само от две странички, във вестник “Джуниър” има разнообразна информация от живота в училище. Има интервю и очерк за дългогодишни учители- пенсионери, пътепис, спортна рубрика, кътче с детско творчество и ребуси.От неговите страници директорката на училището Галина Вълчанова отправя и своя поздрав по случай празничния 24 май.

Горди и щастливи са децата със своя вестник, и безкрайно благодарни на своята учителка Цветанка Манова и на дикерторката на ОДК Емилия Киновска за доверието и подкрепата, която им дават.

Галина ЙОЛКОВА
2013-05-28 22:55:24