Възстановяват падналата изолация на болница

Възстановяват падналата изолация на болница

В най-кратки срокове ще бъде възстановена срутената топлоизолация на козлодуйската болница.

Проблемът възникна миналата сряда, когато голяма част от изолацията, намираща се в непосредствена близост до входа на болничното заведение, се срути.

Изолацията бе поставена от варненската фирма “Хидрострой” АД през 2009 г. Собственик на фирмата е настоящият съветник от ГЕРБ в ОбС - Варна Николай Пашов. Преди четири години за строително-монтажни работи по саниране на болницата са похарчени близо 500 хил. лв., а финансирането е по ОП “Регионално развитие”. От фирмата - изпълнител са на мнение, че “случилото се е изключително неприятно”. В момента се работи по установяване на причините за нарушаване на фасадната топлоизолация, отчитат от фирмата. До 10 работни дни се очаква проблемът да бъде отстранен напълно. От фирмата увериха, че са се придържали стриктно към изискванията на възложителя и установените норми, както и че вложените материали притежават необходимите сертификати и декларации за съответствие.

Интересен обаче остава фактът как по време на гаранционния си период и привидно правилно използване, продуктите на един от водещите производители на топлоизолационни материали в Централна и Източна Европа, се рушат толкова лесно.




2013-05-17 00:36:06