Обновяват парк в Търнава

Обновяват парк в Търнава

Кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков даде старт на нов проект в с. Търнава. Проектът, за обновяване на “Парка с мечката”, е на стойност  9 922, 26 лв. и е част от Националната кампания “За чиста околна среда – 2013 г.” на МОСВ.

Основна цел е формиране на функционална и красива градина, чиста и озеленена околна среда, кът за отдих и развлечение на деца и възрастни. Дейностите, които ще се извършат в Търнава са: хигиенизиране на парка, подравняване на алеи, засаждане на нискостъблена растителност, оформяне на детски кът, изграждане на парково осветление, възстановяване на паркова чешма, полагане на настилка от бетонови плочи и доставка и монтаж на парково стационарно кошче.

Стартът на проекта бе даден символично с плисването на менче с вода от кмета на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков. Събитието се превърна в истински празник за жителите на Търнава. Танцовите състави при НЧ “Развитие 1892” – Бяла Слатина направиха голямо шоу, като дошлите успяха да видят изпълнения на балет “Грация” и майсторски изиграни хора и ръченици.




2013-05-07 22:24:51