Състезание по безопасност на движението в Криводол

Състезание по безопасност на движението в Криводол

Общинско ученическо състезание „Пешеходна безопасност” се проведе в Криводол.

Участие в надпреварата взеха училищни отбори. Надпреварата се проведе в три кръга. Първият кръг бе решаване на теоретичен тест – листовка по безопасност на движението. Вторият кръг – дидактически игри, а в третия кръг учениците подредиха пъзел. Журито бе в състав: председател – Маргарита Петрова, Красимира Ангелова – гл. експерт „Образование” и Галина Маркова – гл. експерт „Хуманитарни дейности”. За всички участници в състезанието бяха осигурени грамоти и награди от община Криводол.

Децата от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Криводол се класираха на първо място. Отборът на ОУ „Васил Левски” с. Лесура се класира на второ място, а на трето място се нареди отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”- Краводер. Поощрителна награда получиха участниците от ОУ „Васил Левски”-Ракево.

След състезанието бяха връчени и наградите от общинските конкурси за детска рисунка – „С очите си видях бедата” и „Не на цигарите”. Красимира Ангелова, гл. експерт „Образование” връчи грамотите на победителите. В конкурса „С очите си видях бедата” на първо място бе класирана рисунката на Памела Илиева от училището в Краводер. На второ място се нареди Симона Симеонова от Криводол и на трето място Християна Димитрова - от Криводол. Във втория конкурс „Не на цигарите” Памела Валентинова от Ракево бе класирана на първо място, Лусияна Личкова от Краводер – на второ и две трети награди за Емилиян Емилов от Ракево и Преслав Тодоров от Криводол. Поощрителна награда получиха децата от ОДЗ „Славейче”- Криводол. За доброто настроение на участниците и публиката се погрижиха второкласниците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-Криводол с ръководители Калинка Митова и Надя Петкова и децата от Творческа Вапцарова артистична работилница към читалищната библиотека.
2013-04-26 13:46:15