Депутат пита министри за буферния паркинг на Видин

Депутат пита министри за буферния паркинг на Видин

Депутатът от Видин Любен Иванов отправи запитване към министрите на транспорта и МВР Георги Гвоздейков и Калин Стоянов относно буферния паркинг на Видин. Народният представител от парламентарната група на ПП-ДБ поиска становището на двамата министри относно задължително преминаване през нов ТИР Паркинг, намиращ пред Дунав мост Видин – Калафат. Той е задал въпроси и за поставения светофар непросредствено пред новия ТИР паркинг и организацията на движението, както и относно действия на служители на МВР Видин, които по думите му са участвали в задължаването на шофьорите на тежкотоварните камиони да влизат и престояват на него.

Иванов настоява да разбере кои полицейски служители са били в района на Дунав мост Видин – Калафат в периода 14-16.05.2024 год. и по чия заповед. Депутатът настоява и за отговор на въпроса „Кой е поставил светофар за регулиране на движението непосредствено пред „Дунав мост „Видин – Калафат“ и издавано ли е разрешение за това от управителния орган на „Дунав мост Видин – Калафат“ АД?“ и съгласувала ли е МВР установената организация на движението.

„Тъй като задължителното и принудително отклоняване за престои на новоизградения ТИР паркинг, намиращ се непосредствено пред „Дунав мост Видин – Калафат“, все повече буди обществено недоволство и всички заинтересувани очакват отговори и адекватни действия“, категоричен е народният представител.

 
2024-07-10 16:30:45