ШК Локомотив - Мездра отчете дейността си

ШК Локомотив - Мездра отчете дейността си

ШК Локомотив - Мездра отчете резултатите от своята дейност през спортно-състезателната 2023 г. и награди с купи, медали и грамоти най-изявените състезатели на клуба по класически и по кореспондентен шах. Гост на отчетното събрание беше почетният гражданин на общината Борис Кръстев.

„За разлика от предходните години, в които в направлението „Реален шах“ се ограничавахме само с провеждането на Градски индивидуални първенства (ГИП), през 2023 г. четирима млади състезатели на клуба взеха участие в открити турнири и в Държавни индивидуални първенства (ДИП)“, подчерта в отчета за дейността на клуба през миналата година председателят на ШК Локомотив Ивайло Гаврилов. Това стана възможно благодарение на всеотдайната треньорска работа на Тошко Кирков, който от няколко години насам подготвя деца на различна възраст. Това са 11-годишният Стилян Драгановски, 9-годишният Самуил Генов, неговият по-малък брат Крум Генов (на 7 г.) и Силвия Ценова, които вече се представят достойно и на национално ниво.

Поздравления бяха отправени и за Валтер Христов, който за втора поредна година води шахматна група в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а отскоро - и в ПГ „Васил Левски“.

През миналата година клубът организира 5 градски първенства, в които победители бяха за ученици - Самуил Генов, ГИП по класически шахмат за мъже - Мартин Коцев, ГИП по ускорен шахмат (рапид), ГИП блиц и коледен турнир по блиц - Николай Георгиев.

В другото направление - „Кореспондентен шах“, през 2023 г. ШК Локомотив - Мездра в състав: на първа дъска: IM Любомир Ценков, на втора дъска - ССМ Тошко Кирков (кап.), на трета дъска - ССМ Александър Парушев и на четвърта дъска - ССМ Данаил Димитров, спечели рекордната шеста титла на България в 24-ото ДИП по кореспондентен шах.

Мездренските шахматисти взеха участие в редица състезания от календара на Българската асоциация по кореспондентен шахмат и от календара на Международната федерация по кореспондентен шах.

По време на отчетното събрание ШК Локомотив връчи специални награди на своите най-млади перспективни състезатели: Самуил Генов, Стилян Драгановски, Силвия Ценова и Крум Генов. 

 


1
2
3
4
6


2024-07-09 09:44:23