Румен Христов: Трябва да сформираме стабилно правителство

Румен Христов: Трябва да сформираме стабилно правителство

Народният представител от Монтана Румен Христов свика днес пресконференция, на която изказа благодарността си към всички за подкрепата и за пореден път заяви, че ще спази поетите ангажименти пред хората.

„Тук съм, за да изкажа моята благодарност за подкрепата, която получих от всички, които дадоха гласа си за ГЕРБ-СДС. Благодаря специално на кмета на Монтана Златко Живков, на Методи Иков, на Иван Петров, на хората от СДС, които работиха неуморно в тази кампания. Благодаря и на колегите от ГЕРБ, тези които работиха, благодаря и на листата на ГЕРБ-СДС. Смятам, че резултатът, който постигнахме е добър. Той е шести в страната, като абсолютна бройка – 13 245 гласа. При тази ниска избирателна активност смятам, че това е един добър резултат.

Кампанията не беше лека, но въпреки всичко успяхме да обиколим по няколко пъти всички общини и да се запознаем с проблемите на малките населени места, освен проблемите на големия град, които се решават успешно от кмета Златко Живков“, заяви Румен Христов и допълни, че когато има ярък представител на СДС в Монтана се постига много по-добър резултат, което означава, че структурата е жива и работи.

По думите му трудното тепърва започва, но според народния представител смята, че всички ще бъда отговорни и колкото и да е трудно трябва да сформират едно стабилно правителство, което да стартира забавените реформи и проекти - сухопътното приемане на България в Шенген, Ервозоната, Планът за възстановяване и устойчивост, инфраструктурните проекти, които са започнати, но не са завършени.

Сред приоритетите на Христов е довършването час по-скоро на скоростния път Русе – Ботевград – Враца – Мездра – Видин и да се намери решение за ремонта на компрометираната стена на язовир Огоста. Не на заден план са проблемите на малките общини и на българските земеделски производители.

„Трябва да понесем отговорността и да съставим правителство, като е добре да е с четиригодишен мандат“, заяви Христов.

По време на пресконференцията думата взе и кметът Златко Живков, който също подчерта, че резултатът на ГЕРБ-СДС в Монтана е по-силен от всякога и поздрави коалицията.

„Искам да поздравя всички, които са избрани в 12-ти МИР. Надявам се, че подкрепата за Румен Христов е подкрепа за развитието на Монтана.

Повече от всеки друг път очаквам да има правителство. Надявам се да се споразумеят и да извадят приоритетите, които са важни за хората. Тъпченето на едно място е лош знак за всички хора.

Предстои едно от най-сложните влизания в общините - такса смет.В момента кметовете нямаме време за никакъв толеранс към правителството. Рамката за следващата година трябва да е готова до август, нямаме никакво време за чакане. Необходима ни е по-голяма подкрепа“, заяви Живков, който тази вечер заминава за Брюксел, където утре е 161-та сесия на Комитета на регионите. Кметът на Монтана влиза в ново качество – като член на Бюрото на ЕНП, в десния блок от страна на Европейския комитет на регионите. До сега Живков бе зам.-председател на тази част на групата.

 
2024-06-17 17:22:55