Лесовъди от Берковица, Монтана и Видин със съвместна инициатива

Лесовъди от Берковица, Монтана и Видин със съвместна инициатива

Във връзка със Световния ден на околната среда и съпътстващата го „Зелена седмица“, в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с.Замфирово, се проведе урок по „Горска педагогика“.

Гости и лектори на инициативата, организирана от Гинка Георгиева бяха инж. Маргаритка Новкова, Калинка Ценова и инж. Велислава Иванова от ДГС Берковица и инж. Денислав Димитров и Ваня Николова от ДГС Монтана, както и Габриела Георгиева – бивш учител в училището и настоящ служител в ДГС Видин.

Лесовъдите бяха посрещнати по стар български обичай с питка и сол, след което урокът започна с направата на гнездо и изработване на медальони. Урокът продължи с игарта „Тайните торбички“, с която обясниха за значението от опазването на околната среда, защото Земята е нашето бъдеще.

С играта „Паяжина“ лесовъдите обясниха как ловуват паяците. В следващото занимание „Екоравновесие“ се засегна темата за равновесието, което ние хората трябва да опазим.

С „Прилеп и пеперуди“ децата научиха любопитни факти за прилепите, как ловуват те и с какво се хранят. Игрите завършиха с „Няма място за всички в гората“ – лесовъдите обясниха на децата, защо и как трябва да се опазват горите.

Всички ученици получиха грамоти и награди за активно участие и си обещаха да пазят природата, защото нашата земя е нашето бъдеще, каквото е и мотото на „Зелената седмица“ 2024.

Колективът на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Замфирово зарадва лесовъдите, като им подариха ръчно изработени подаръци.


1
1
1
1


2024-06-10 12:18:09