Ломски ученик с първо място в конкурс за разказ, врачански с трети места

Ломски ученик с първо място в конкурс за разказ

Дванадесетокласникът от СУ "Димитър Маринов" Стоян Антов спечели първа награда за разказ в своята възрастова група на конкурс в Добрич. Той е част от 10-ата юбилейна научна конференция по гражданско образование "Семейство- училище-общество", организирана от СУ "Климент Охридски" в Добрич. Авторитетното жури начело с проф. д-р Димитрина Каменова, проф. д-р Николай Колишев и журналиста Димитър Дуков оцени по достойноство творбата му "Сакото с кафявите копчета". При прочита Стоян успя да разплаче публиката и видимо развълнуван проф. Колишев му пожела да стане писател. Това не е случайно, тъй като Стоян вече е издал две поетични книги- "Светлините на града" и "200 часа разлика" /книгоиздателство "Медиа груп"-Враца/.

Силно се представи и Юанна Венелинова от 10 клас с емоционалното се есе "Наистина ли си свободен, когато си на свобода?". Учениците бяха придружавани от своя ръководител Лилия Богданова.

От Северозапада награди получиха и възпитаниците на СУ "Козма Тричков". Огняна Илкова Илиева – 5.В клас, клуб „Родолюбие“ бе класирана с две творби в заключителния етап, тя зае престижното III място в първа възрастова група, раздел „Авторски приказки и есета“ с разказа „Песента спасява всичко“. Александрина Иванова Димитрова – 11. А клас взе III място в трета възрастова група, раздел рисунка. Това е второто отличие на Александрина от този престижен национален форум.

 
2024-04-23 09:10:17