Държавата увеличи собствеността си във врачанската болница

Държавата увеличи собствеността си във врачанската болница

С по-висок капитал във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ е държавата. Тя вече е собственик на 85 на сто от акциите в здравното заведение. Това стана ясно по време на извънредното общо събрание на акционерите. До увеличение на собствеността се стигна след като здравното министерство отпусна 828 410 лева на болницата. Със средствата от последните години в здравното заведение са закупени видеоскопска система за нуждите на отделението по гастроентерология на стойност 240 000 лв., нова електрохидравлична маса за хирургия и две нови операционни лампи на стойност 154 хил. лв. Взети са и два дизелови генератора за близо 407 хил. лв. 100 000 са вложени за смяната на два асансьора.

Положителния си вот за увеличаването на капитала на държавата в МБАЛ „Христо Ботев“ даде нейният представител д-р Ирена Виденова. „Против“ обаче бе Община Враца в лицето на зам. кмета Александър Владимиров.

„Когато Община Враца помага на болницата тя никога не иска увеличаването на собствеността си в нея. Единствената ни цел е лечебното заведение да има мотивиран екип, добри условия за лечение на пациентите, добро медицинско оборудване. До момента с ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ винаги сме имали добра комуникация и гледаме в една посока.“, категоричен бе зам. кметът Александър Владимиров.

 

 
2024-04-01 12:05:11