Засаждат 200 дръвчета за годишнината от рождението на Кръстьо Пишурка

Засаждат 200 дръвчета за годишнината от рождението на Кръстьо Пишурка

Инициативата на фондация “1300 години България” за засаждане на 200 паркови дръвчета по повод 200-годишнината от рождението на големия възрожденец, театрал, учител и будител Кръстьо Пишурка вече е факт. Дръвчетата бяха раздадени от Общинския ученически клуб "Екология и опазване на околната среда" с ръководител Румяна Цветева. Младите еколози разпределиха 261 паркови дръвчета така, че да могат всички да се включат в залесяването.

Кампанията успя да се превърне в най-всеобхватната акция по залесяване, защото в нея се включиха много учебни заведения, държавни и културни институции от Лом и региона – детските градини „Снежанка“, „Червената шапчица“, „Звездица“, „Калинка“, „Звънче“ и „Здравец“, училищата „Никола Първанов“, „Константин Фотинов“, „Отец Паисий“, „Христо Ботев“, ПГ „Найден Геров“, СУ „Димитър Маринов“, ЦСОП „Д-р Петър Берон“, ЦНСТ „За по-щастливо детство“, ПГСС „Дунавска земя“ – с. Ковачица, Общински КС на СБУ - Вълчедръм, НЧ „Виолета Рангелова 1929“ – с. Трайково, НЧ „Никола Вапцаров“ – с. Ковачица и Кметство Мокреш. Дръвчета получиха и граждани, изявили желание да засадят дръвчета.

Фиданките от бял ясен и явор, дарени от “Гората.бг”, са отгледани в разсадник “Флория”. “Благодарим на всички, които се включиха в нашата инициатива и да не забравяме, че всеки от нас трябва да посади поне едно дърво в живота си, което да остане и след него, както и повелята на китайската пословица - най-доброто време да засадиш дърво е преди 20 години, а следващият най-добър момент е днес!” - сподели Ивайло Йосифов от фондация “1300 години България”. „Много е важно да припомним, че тези кампании са свързани не само със засаждането на дървета, те изискват и тяхното последващо отглеждане и грижа.“ – това е посланието на ръководителя на Общински ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“ Румяна Цветева.

 


2
3
4


2024-03-27 14:04:59