Мизийци изписаха 146 пъти думата “СВОБОДА”

Мизийци изписаха 146 пъти думата “СВОБОДА”

Мизия отбеляза тържествено 146-та годишнина от освобождението на България от турско робство. Церемонията започна с емоционалното изпълнение на стихотворението “Възпомение от Батак” от Цветомира Тошовска, ученичка от ОУ “Цанко Церковски”. В словото си кметът Валя Берчева призова за обединение и единомислие:

“В днешните несигурни времена, повече от всякога е нужно да ценим свободата и да си припомняме, че тя не е даденост. Тя е резултат на неуморни и героични усилия, на пламенна просветителска дейност, на колективен обществен устрем и на вяра в идеала – свободна и обединена нация. Да пазим свободата като символ на героичното минало и отговорност пред бъдещите поколения и да работим за нашите родни места като едно цяло – обединени и в единомислие. Да помним, да знаем и да градим. Защото само така България ще пребъде през вековете! Дълбок поклон пред героите! Да живее България!”, заяви Валя Берчева.

Програмата продължи с поднасяне на венци и рецитал на  ученици от VІ клас при ОУ ”Цанко Церковски”, изпълнения на вокална група „Цветни мечти“ при ЦПЛР с ръководител Борислав Борисов, както и дамска вокална група при Читалище „Просвета 1915“. На празника присъстваха председателят на ОбС- Мизия Татяна Спасова, общински съветници, директори на образователни институции, учители, общественици и граждани. След официалната част, всички те изписаха думата “свобода” на поставените табла на площада.


1
2


2024-03-03 16:34:24