Стотици честваха националния празник в Бяла Слатина

Стотици честваха националния празник в Бяла Слатина

С тържествена церемония  по издигане на националното знаме, започна празничното утро по случай 3-ти март- Националният празник на Република България в Бяла Слатина. Строят беше приет от заместник командир по логистиката на военно формирование 54990 гр. Враца- майор Иван Конорски.

Официални гости на събитието бяха Красен Кръстев- народен представител в 49- то Народно събрание, Веселка Борисова- председател на Общински съвет Бяла Слатина, почетният гражданин на Бяла Слатина- Севина Кадриева, зам. кметове и кметове на населените места от общината.

В празничното си слово кметът на общината- инж. Иво Цветков каза:

„Сега повече от всякога времето налага ние да сме в него, както то е в нас. Трудно време, което изисква и ни задължава да сме свободни и да умеем да правим своите съдбовни избори.

Носейки славата на героичното ни минало, нека не забравяме, че ние сме този народ, който има волята и енергията да гради своето настояще, да бъде отговорен и мъдър в делата си, за да продължи съграждането на по-доброто бъдеще.

Нека възпитаваме децата си в любов към България, за да градим заедно  и все по-отговорно настоящето и идните дни. …Защото…

Трети март не е само спомен!

Той е бъдеще!... На един народ, който трябва да цени своята уникалност и Свобода“!

В знак на преклонение и признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните белослатинци.

В празничната програма участие взеха Мажоретен състав при Народно читалище „Развитие-1892“ гр. Бяла Слатина с ръководител Борислава Иванова; Вяра Василева- ученичка от Основно училище „Христо Ботев“ Търнава; Вокална група „Бони-бон“ с ръководител Ива Йотова; Цветислава Денова;

Смесен камерен хор с диригент Пламена Гешковска; Ансамбъл за народни песни и танци „Вратица“-Враца с главен художествен ръководител Георги Евденов и хореограф Поля Петрова.

 

 

 

 

 

 


2
3
4
5


2024-03-03 12:42:02