Съветници поискаха социални подобрения за врачани

Съветници поискаха социални подобрения за врачани

Заложената сума от 4 000 лв. в тазгодишния бюджет на община Враца за подпомагане на граждани при бедствия и аварии да бъде увеличена. За това настояват от местната структура на партия Възраждане. Те са категорични, че сумата е крайно недостатъчна и с нея няма да може да се помогне на нуждаещите се хора. Това обяви на нарочна пресконференция председателят на групата общински съветници Лилиан Петков. Другото, за което настояват местните парламентаристи от Възраждане е да бъдат вдигнати средствата, които се отпускат в община Враца за новородени като тези пари се обвържат с минималната работна заплата от 930 лв.

„Тук обаче получихме отказ от кметския екип, според който това неможе да стане, тъй като в бюджета няма резерви, чрез които увеличението да се реализира“, заяви Лилиан Петков.

Недоволство в групата общински съветници е провокирал е неработещия от 3 години приют за животни в града. На поставен от тях въпрос е било обяснено, че към момента той не функционира поради липсата на ток и вода в сградата.

„Тогава защо този приют е построен в местност, където няма ток и вода. С нефункционирането му във Враца ще продължи да съществува проблем с бездомните животни“, категоричен е общинският съветник Лилиан Петков.  

 

 

 

 

 

 
2024-02-20 14:49:21