Започнаха репетициите на ново детско представление във врачанския театър

Започнаха репетициите на ново детско представление във врачанския театър

С вълнение и настроение, днес, 20 февруари, започнаха репетициите на новия детски спектакъл в репертоара на Драматично-куклен театър-Враца- „Грозното патенце“ по Ханс К. Андерсен. Драматизацията и режисурата са на Мария Банова, която за първи път поставя пиеса на врачанска сцена. Сценографията е на Васил Рокоманов, куклите и костюмите са дело на Силвия Бъчварова, а музиката на Димо Стоянов от P.I.F. В куклената пиеса участват изключителните актьори Юлия Колова, Ива Кирова, Капка Пеняшка и Калин Костадинов.

„Темата на пиесата е много деликатна. „Грозното патенце“ е история, изпълнена с приключения и важни житейски поуки. Вариантът, който предлагам, е малко по-различен от оригиналния текст на приказката- тук майката през цялото време е подкрепяща и не се отрича от грозното си патенце. Това е приказка за приемането на различието, за силата, която се крие във вътрешната красота и носи посланието всеки да следва мечтите си, да отстоява себе си и да не се страхува да бъде различен“, споделя режисьорът Мария Банова. Под нейното виртуозно ръководство, иновативност и изтънчен талант за театрално изразяване, постановката обещава да се превърне в незабравим спектакъл за малки и големи.

Премиерата на пиесата „Грозното патенце“ се очаква в края на месец март. Тя ще бъде и петото ново заглавие в репертоара на Драматично-куклен театър-Враца за последните три месеца. Само преди седмица бе представен премиерният спектакъл „Роклята беглец“ по Щефан Фьогел, а в началото на март почитателите на театралното изкуство във Враца ще могат да видят на сцената и новата постановка „Убийството на Гонзаго“ по текст на Недялко Йорданов с режисьор Пресиян Кузов.

 
2024-02-20 13:33:49