Кмет подари ръчно изработени валентинки на съграждани

Кмет подари ръчно изработени валентинки на съграждани

Стотици жители и гости на Бяла Слатина се събраха на празнично украсената централната алея в града, за да отбележат подобаващо Трифон Зарезан и Свети Валентин. Преди да пристъпи към ритуала по зарязването, кметът на общината инж. Иво Цветков, пожела на лозарите и винопроизводителите спорен труд, плодородна и благодатна година, натежали от плод лозя и пълни с вино бъчви, а на всички празнуващи днес много здраве, щастливи мигове със семейства и приятели, топлина и уют в домовете и сърцата, да бъдат изпълнени с вяра и оптимизъм и неуморимо устремени към мечтите си.

Общо 57 човека се включиха в конкурса за най-добро домашно бяло и червено вино. 15 от тях участваха с бяло, а 42-ма с червено вино. Третото място в категорията бяло вино спечели Иво Боровански от с. Галиче. Втората позиция зае Татяна Александрова от Бяла Слатина. На първо място се класира Димитър Милов от Бяла Слатина. В категория червено вино на трето място се класира Ивелина Миткова от с. Буковец. Второто място зае Николай Джамбазов от с. Попица. Първата позиция грабна  Цветелин Ценов от с. Габаре. За доброто настроение на присъстващите се погрижи танцов състав „Развитие“.

Учениците от ПГО „Елисавета Багряна“ подсладиха  празника със специално подготвени за случая лакомства. Специална заслуга за създалата се празнична атмосфера имаше участието на Духовия оркестър при ПАГ „Н. Й. Вапцаров“. 

Всички жгители и гости на Бяла Слатина получиха ръчно изработени валентинки от кмета Иво Цветков.

 


1
2
3


2024-02-14 13:27:59