Дама стана Цар на виното в Мизия

Дама стана Цар на виното в Мизия

Виното на Павлина Бачева от Софрониево грабна наградата на публиката в провелия се празничен конкурс по случай Трифон Зарезан, в който участваха местни производители с над 50 домашни бели и червени вина. Надпреварата в конкурса беше оспорвана, защото вината бяха с отлично качество, невероятни вкусове и създадоха истинска наслада за сетивата на журито и дегустаторите. Трифон Зарезан в Мизия започна с традиционното зарязване на лоза и водосвет за здраве и берекет от Кръстьо Ангелов. Участниците в конкурса за най-добро бяло и червено вино бяха оценени от компетентно жури в състав от двама сомелиери и ресторантьор, които определиха  I, II и III място в двете категории.

Победители в конкурса за най-добро бяло вино са Галина Радойска. Второто място е за Светлин Савов, а трети се класира Красимир Маринов. В надпреварата за най-добро червено вино първото място грабна Мирослав Берчев. Втори се класира Тихомир Кърцелянски, а третата позиция грабна Даниел Калдароев.

Конкурсът продължи с кулинарна изложба на табиетлийски мезета и дегустация на кулинарните изкушения, приготвени майсторски от жителите на община Мизия. Първенците при приготвянето на мезета са Цветелина Лазарова от Крушовица, Наташа Манчова от Софрониево и Красимира Кирилова от Софрониево. Публиката също имаше възможност да дегустира вината и да даде своята оценка. Наградата на публиката определи "Царя на виното" - Павлина Бачева. Кметът на община Мизия Валя Берчева пожела на всички жители на общината да бъдат все така сплотени, да продължават да ценят и почитат традициите, както и винаги да празнуват заедно, като една здрава и силна общност. Тя им пожела здраве, берекет и успех през цялата година. За доброто настроение се погрижиха фолклорната певица Ана-Мария и Злати Петров.


1
2
3
4


2024-02-02 13:14:28