Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

Гери от Враца успя да събере 83 000 лв., които са нужни за изработване на протеза за ампутирания й крак. Добрата новина съобщи борбеното момиче преди коледен благотворителен турнир по минифутбол, организиран в нейна помощ в родния й град. Сега средствата от събитието ще отидат за 3-годишния Тихомир от с. Михайлово, който е диагностициран с детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. За да може да продължи лечението му, са нужни по 1520 лв месечно до навършване на 7-годишна възраст.

"Много неочаквано за мен средствата се събраха. Не мога да опиша какво щастие изпитвам. Изискахме нова оферта за протезата. Сумата е 83 750 лв., тя включва престой и обучение в протезния център. Средствата, които имам, ще са достатъчни. Кампанията за набиране спира, при нужда ще бъде възобновена. Благодаря ви, че бяхте съпричастни и сбъднахте една моята мечта. Направеното добро винаги се връща към нас", сподели Гергана Петрова.

Новината идва като подранил подарък за 20-ия рожден ден на момичето, което продължава да преминава през множество трудности и житейски битки от ранна възраст. Съдбата на Гери е изключително тежка.
2023-12-08 14:45:29