Специални младежи представиха спектакъл на надеждата

Специални младежи представиха спектакъл на надеждата

Спектакълът “Надежда за всички” представиха от ЦСОП “Д-р Петър Берон”-Враца в препълнената градска концертна зала. Поводът е отбелязването на международния ден на хората с увреждания. Събитието е под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов и в партньорство с регионалното управление на образованието.

“Хората със специални потребности са силни и вдъхновяващи, изпълнени с любов. До тях сме, за да ги подкрепяме и да им помагаме. Когато избирате надеждата всичко е възможно”, заяви в приветствието си директорът на ЦСОП “Д-р Петър Берон” Илияна Янинска.

Именно необикновено пътешествие през вратите на надеждата бе представено на сцената от възпитаниците на центъра, които впечатлиха присъстващите с актьорските си и певчески умения. Това бе първата им изява на толкова голяма сцена.

“Надеждата е нещо много важно и ценно. Пожелавам ви здраве и обществото да приема хората със специални образователни потребности. Нека да бъдем по-добри”, пожела областният управител Надя Донкинска.

Услугите на центъра ползват 106 деца. Разкрити са и изнесени паралелки. Работи се с  общините Враца, Мездра, Роман и Козлодуй, както и с 21 училища и детски градини. Материалната база непрекъснато се подобрява, както и предлаганите услуги. Закупуват се нови дидактични материали и всичко необходимо за децата със специални образователни потребности. Върви изграждането на STEM среда.

На сцената се качиха ученици от ОУ “Св.св Кирил и Методий”, СУ “Никола Войводов”, ПГ “Димитраки Хаджитошин”, СУ “Отец Паисий”, деца от ДГ “Българче”, ДТС “Радост”, ТК “Мистерия” и др.

Хриси Пачалова, позната от Гласът на България също пя на сцената.

Видео послание отправи Мария Александрова, която въпреки уврежданията си изучава журналистика и политически науки в Американския университет в България. Тя пожела “Ходете с високо вдигната глава и се гордейте с това, което сте”.

Част от събитието бе изложба, дело на талантливите Ивана н Жени.

 


2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
22
23
24


2023-12-01 16:44:32