Откриха модерна училищна библиотека

Откриха модерна училищна библиотека

В ПГО “Елисавета Багряна” - Бяла Слатина отвори врати нова училищна библиотека. Новината съобщи директорът Галина Яхова.

“Изграждането й беше подвластно на иновативните ни идеи - да бъде светла, просторна, раздвижена. В нея са обособени отделни кътове за четене, водене на записки, слушане на музика, компютърни игри и изготвяне на презентации, рафтове с различни по жанрове и предназначение книги. Няма ги строгите, високи и скучни книжни рафтове, както сме свикнали да си представяме една библиотека. Мебелите са пъстроцветни, нетрадиционни, истинско предизвикателство! Тук по новому, в спокойната и тайнствена атмосфера сред книгите, може да се провеждат уроци, да се подготвят празници, да се пренасяме в приказния свят на доброто и злото, да се случват интересни събития”, сподели директорката.

Много гости уважиха откриването на библиотеката. Сред тях бяха

Свелина Берова - секретар на НЧ “Развитие - 1892г.” - Бяла Слатина и Валентина Бобойчева - главен библиотекар в библиотеката при читалището. Те подариха на училището книги и цветя.

С любопитство и интерес присъстващите приеха и гостуването на Красимира Милчева - поет, журналист и учител в белослатинското училище. Тя представи новата си стихосбирка “Спомен за обичане”. Сценарият на събитието бе подготвен от учителя по литература Маргарита Георгиева. Със стихове се изявиха няколко ученици, други зададоха интересни въпроси на авторката.

“Това беше нашата поредна крачка към новото, иновативното, истински полезното в училищната ни дейност и в стремежа ни да се превръщаме в мерило за успехи и просперитет не само на територията на Белослатинската община. Ние вярваме, че с общите усилия на учители и ученици, ще изграждаме нашето училище по-добро, по-съвременно, като наш общ дом, с повече знания и възможности за пълноценна професионална реализация. Ще работим още по много проекти, ще множим успехите си. За да може след време достойно да заявим: “Работихме, успяхме, победихме!””, категорична е директорката.

 


2
3
4
7
8


2023-11-29 13:40:41