Американец описа челопчани в своя книга

Американец описа челопчани в своя книга

Американецът Рори Милър, който събра рецепти и истории от България, представи дебютната си книга "На око. Кулинарни преключения на село" (изд. "Книгомания"), в  уютната обстановка на Q bar във Враца. Специални гости на събитието бяха и двама от героите в книгата - баба Танче и дядо Васко от село Челопек, които споделиха моменти от срещата им с колоритния пътешественик.

Самата книга излъчва топлина и показва колко много се е привързал Рори с всички хора и места които е посетил.

Авторът не пропусна да сподили с присъстващите интересни идеи за коктейли и кое е станало най-любимото му ястие от това кулинарно пътешествие - лютиката.

Поговорихме и за неговите впечатления от българите живеещи в селата - гостоприемни и много спокойни.

Книгата е налична за заемане от Регионална библиотека "Христо Ботев".

В изданието има 220 цветни снимки от фотографите Иво Недялков, Стефан Каменов и Асен Величков. Томът излиза в превод от английски език на Даниела Константинова, а редактор на книгата е журналистът Милена Димитрова.

Рори Милър е роден в град Такома в американския щат Вашингтон. На 19 години заминава за Италия, където работи като строителен работник, майстор по пиърсинг, берач на маслини и учител по английски. В България се установява преди 15 години. Създава крафт бири, нает е за главен готвач в няколко ресторанта и основава заведения за бързо хранене.
2023-11-27 15:12:31