Обстановката на територията на община Мизия е нормална при зимни условия

Обстановката на територията на община Мизия е нормална при зимни условия

От 6:00 часа тази сутрин снегопочистващите фирми и служители на БКС работят на терен на територията на цялата община Мизия.

Изчистени са основни пътни артерии, улици с приоритетни участъци, стръмни участъци и високите части, мостове, общинска пътна мрежа, както и централна градска част. 

Екипи на Общинска администрация- Мизия, начело със заместник-кмета на общината и координатор по почистване - Стефан Каменовски, и служители от Общинско звено “Благоустройство и комунално стопанство”, проведоха обходи на място и следят непрекъснато дейността на почистващите фирми. Във връзка с лошите метеорологични условия и силните пориви на вятъра, екипи на БКС към Община Мизия са на терен, за да отстраняват възникнали аварии. 

Община Мизия благодари на Евгени Лехчевски, който за пореден път се включи в дейностите по почистване с доброволчески труд и техника, както и на активните граждани, които почистиха пред домовете си.

В населените места на територията на общината снежната покривка е около 10 см. 

Екипи на Община Мизия и Областно пътно управление следят обстановката и при промяна на метеорологичните условия имат готовност да реагират.

Апелираме водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри. 

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

 

ВАЖНО! 

За повече информация относно прекъсвания на електрозахранване към настоящия момент в община Мизия, област Враца, посетете линк: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/avplan.php

АПЕЛИРАМЕ!

За подаване на сигнали за паднали дървета, клони и др.: 

088 875 4578 - Дежурен ОбСС 

За информация за възстановяване на електрозахранването и при прекъсвания на електрозахранването, сигнализирайте на: 

0700 10 010 - ЕРМ Запад

Справка аварии и планирани
2023-11-26 14:24:55