Оряхово празнува свободата

Оряхово празнува свободата

Празничната церемония за 21 ноември - Денят на град Оряхово и Ден на християнското семейство започна с изпълненията на маршове от Младежки духов оркестър „Брас Бенд - Оряхово“, Духов оркестър „Дико Илиев“ и с вълнуващия музикално-поетичен рецитал „Адрес: Оряхово – моето семейство“ в изпълнение на децата от „Театрално студио“ с ръководител Светла Илиева при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс „Людмила Живкова“ – град Оряхово.

 Кметът  Росен Добрев и председателят на Общински съвет - Оряхово – Румяна Декова издигнаха знамето на града под звуците на Химна на Република България.

„Нека помним историята си и заедно продължаваме напред с желание и позитивизъм към преодоляването на съвременните трудности и изпитания. Нека работим отговорно и целеустремено, за да бъдем полезни на обществото и да бъдем добрият пример за идните поколения! Нека продължаваме заедно да пишем достойната история на Оряхово! Честит празник, скъпи съграждани и гости! Бъдете здрави и успешни! Нека нашите дела носят удовлетворение и вяра за по-добри дни!“, заяви в словото си Росен Добрев.

Като израз на преклонение пред румънските воѝни, пролeли кръвта си в името на едно по-добро бъдеще и за двете страни бяха поднесени венци и цветя.


2
3
4
5
10
11
12


2023-11-21 14:24:11