350 години от създаването си чества наше село /—Ќ»ћ »/

350 години от създаването си чества наше село /—Ќ»ћ »/

— богата и емоционална програма белослатинското село —околаре отпразнува 350 години от създаването си. ¬ъпреки проливни€ дъжд стотици жители и потомци на соколарчени изпълниха читалищни€ салон, за да отбележат забележителната годишнина.  акто подобава на празник в —еверозапада, вършечката духова музика огласи площада и призова за началото на концерта.

“ой бе открит от секретар€ на читалище "Ќ.….¬апцаров" Ѕойка ћихайлова, ко€то припомни основни момента от истори€та на селото и припомни личностите, допринесли в последните години за неговото културно развитие.

—лед това талантливи€ ƒенис “анев изпълни "ћорен сокол пие" и вдигна градуса на настроението. — аплодисменти бе изпратена и ¬енета ƒанова, ко€то рецитира специално написано нейно стихотворение за —околаре.

— хл€б и сол бе посрещната новоизбраната кметица ƒаниела ÷ветанова, ко€то получи огромен букет и пожелани€ за успешен мандат. “€ връчи благодарствени грамоти на бившите кметове —ъдбина Ќакова, инж. …ошка ÷веткова, както и на всички участници в културната програма. “€ поздрави всички присъстващи с думите: "«а мен е чест да се изправ€ пред вас като кмет на родното си и обичано село. ѕреди три години на тази дата започнах работа като главен специалист в кметството. ћисл€, че с работата си се доказах, н€ма да ви разочаровам и като кмет, а ще работим всички заедно за добруването на селото. Ќа празника на —в. ћина, покровител€ на семейството искам да пожела€ да бъдем като едно гол€мо семейство и да си помагаме. √орда съм да бъда ваш кмет! ∆ела€ ви да сте живи и здрави и успехи!".

—лед това програмата продължи с изпълнени€ на певческа група "—околина" и танцов състав "—околина", както и на талантливите певици Ѕойка Ќиколова и «о€ ѕетрова и техни€ ръководител ÷ветан ¬елев от читалище "ѕросвета"-ћалорад.

“ържеството завърши с гол€мо хоро на площада.
2023-11-12 09:45:35