Създават зала за детска физиотерапия с помощта на Топлофикация-Враца

Създават зала за детска физиотерапия с помощта на Топлофикация-Враца

Специална зала за физиотерапия на деца ще бъде направена в МБАЛ “Христо Ботев”-Враца. От Топлофикация-Враца подпомогнаха идеята с дарение в размер на 5 000 лв. С парите ще се закупи апаратура за комбинирана ултразвукова и електротерапия. Тя ще се ползва за физиотерапия и рехабилитация на деца с ДЦП, за която болницата има сключена клинична пътека. Техниката вече е поръчана, а в помещението, в което ще се правят процедурите се прави ремонт.

“Благодаря от сърце за жеста на Топлофикация-Враца. Със собствени средства правим ремонта на залата, но за медицинското оборудване и обзавеждане разчитаме на дарители”, подчерта директорът на болницата д-р Кети Ценова.

“Апаратът пуска обезболяващи токове. Ще се ползва за лечение на деца с различни заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система”, уточни д-р Гешев от отделението по физиотерапия.

“Средствата за апарата са от капитала на дружеството. Запознати сме с проблемите на болницата и искахме да сме полезни на малките пациенти. Занапред също ще помагаме, защото от тези хора тук и техниката зависи нашето здраве”, заяви Иван Иванов от Топлофикация-Враца.


2
3
4
5


2023-11-10 11:55:56