Кметът на община Мизия Валя Берчева, кметовете на кметства и новоизбраните общински съветници положиха клетва днес

Кметът на община Мизия Валя Берчева, кметовете на кметства и новоизбраните общински съветници положиха клетва днес.

Тържественото събитие се състоя в малката зала на НЧ “Просвета-1915” – гр. Мизия. На него присъстваха врачанският митрополит Григорий, областният управител на област Враца Надя Донкинска, която връчи символите на града на кмета Валя Берчева, председателят на общинската избирателна комисия и жители на общината.

"Подписвайки клетвения лист днес, се ангажирам да бъда кметът – обединител, кметът на всички жители на нашата община.

Ангажирам се да бъда гарант за справедливостта, да водя открит диалог с всеки един от вас и да посветя усилията си на развитието и прогреса на Мизия.

Поемайки за втори път обществената отговорност да бъда кмет, ще продължа да се водя от това верните решения за развитието на нашата община да бъдат вземани честно, почтено и открито.

Уважаеми общински съветници, призовавам ви в своята работа да направите така, че вашите лични и политически пристрастия да отстъпят пред каузата “Мизия”.

Нашият общ приоритет е един и той е община Мизия – нека работим с грижа, мисъл, отговорност и усърдие за развитието на нашите родни места” каза в словото си Валя Берчева.

Кметът на Мизия се обърна с въпрос и към областния управител на Враца Надя Донкинска относно проблемa с река Скът: “Уважаема г-жо Донкинска, по време на предизборната кампания поех сериозен ангажимент към жителите на община Мизия, а именно проблемът с река Скът да бъде решен окончателно, за да не преживяваме повече кошмарни дни и нощи при всеки пороен дъжд.

Обръщам се към Вас като представител на държавата и отговорен управник, който вярвам е поел присърце ролята си да служи и помага на жителите на всички общини от област Враца.

Всички ние, гражданите на община Мизия, бихме искали да чуем категоричен отговор и поемане на ангажимент по този въпрос – ще получим ли Вашето съдействие за решаването на проблема с р. Скът в най- кратки срокове? ”

Областният управител отговори, че проблемът е комплексен, но ще съдейства за неговото решаване.

След връчването на символите на града общинският съвет проведе своето първо открито заседание, на което за председател на ОбС – Мизия бе избрана Татяна Спасова.

Водосвет за здраве и благополучие бе отслужен от Митрополит Григорий.


1
2
3
4
5
6
7


2023-11-10 07:38:05