Росен Добрев положи клетва, Румяна Декова ще е председател

Росен Добрев положи клетва, Румяна Декова ще е председател

Клетва пред областния управител Надя Донкинска  положи преизбраният за четвърти пореден мандат кмет на Оряхово Росен Добрев, както и 17-те съветници и  кметове на населените места от общината.

Тържественото събитие откри секретарят на община Оряхово Христина Цонева. То бе проведено в красиво аранжираната нова зала на местната администрация.

“Вървим по правилния път и го доказва доверието, което получаваме от жителите на общината”, подчерта Цонева.

Оряховските села ще управляват преизбраните кметове: Росица Койнова-Селановци; Ирена Станкулова-Остров; Иван Спасов-Долни Вадин и Николай Николов-Галово. С нови управници са Горни Вадин, където поста спечели Митко Иванов и Лесковец с Антоанета Цветкова.

“Пожелавам ви да работите много, преодолявайки различията в името на хората. Оряхово е изключително красив град, пазете тази крепост”, заяви областният управител на Враца Надя Донкинска при връчването на символите на Оряхово и ключа на града на Росен Добрев.

Първата сесия на местния парламент поведе доайенът Цеца Георгиева.

Избран бе председател на общинския съвет. Предложенията бяха за Румяна Декова и Робертино Маринов, но вторият си направи отвод и така начело на местния парламент отново ще е Декова.


2
3
4
7
9
10
11
12
13
14
15
16
20
21
25


2023-11-08 13:20:43