Сдружението на жените мотористи кани на безплатни прегледи за рак на гърдата

Сдружението на жените мотористи кани на безплатни прегледи за рак на гърдата

За пета поредна година, Сдружение на жените мотористи „Lady Bikers Mpowered Bulgaria“ стартира едномесечна Национална кампания „Заедно срещу рака на гърдата, “.

Днес знаем, че проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден. Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот и никоя жена не трябва да го загуби заради неведение или неосведоменост относно болестта. Ракът на млечната жлеза представлява 25% от всички злокачествени заболявания. В България смъртността от рак на гърдата е по-висока от средните стойности за Европа, като всяка година заболеваемостта се увеличава. По данни за 2022г, 68% от лекуваните пациенти с рак на гърдата в България са били диагностицирани в стадий II и III и едва 12% в стадий 0-I. Ранното откриване и подобренията в лечението на заболяването означават, че повече хора се справят със заболяването и по-малко хора умират от рак на гърдата.

Кампанията на жените мотористи насочва вниманието за важността на ранния скрининг при рака на гърдата, защото жените не бива да пренебрегват профилактичните прегледи.

Какво осигуряваме ние:

  • Безплатни прегледи на 4 октомври в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, град София от д-р Мариела Василева и официално откриване на Кампанията;
  • Безплатни прегледи на 5 октомври в Александровска болница, град София от доц. Свилен Маслянков и д-р Мирослава Чортова;
  • Безплатни прегледи на 14 октомври в Медицински център “Фактор 2000“ в град Враца от д-р Цветомир Иванов;
  • Безплатни прегледи на 18 октомври в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, град София от д-р Мариела Василева;
  • Безплатни прегледи на 28 октомври в град Пловдив от д-р Валентин Иванов.

Всички прегледи включват клиничен преглед и ехомамография!

Прегледите са част от Кампанията на жените мотористи срещу борбата с рака на гърдата с партньорството на Българско дружество за борба с рака на гърдата.

 

 


2
3


2023-09-29 20:20:46