Със силна листа излязоха от Възраждане

Със силна листа излязоха от Възраждане

С доказани професионалисти за кметове на населени места и листи за общински съветници, съставени от изключителни  професионалисти влиза в настоящите избори за област Враца партия Възраждане. Това обяви лидерът Ивайло Папов. На предстоящия вот, който ще се състои на 29 октомври от политическата формация освен кандидат за кмет на областния център Враца са издигнали кандидати за кметове и са съставени листи за общински съветници във всички градове, с изключение на Мизия и Роман, където ще подкрепят независими кандидати.

Официално в надпреварата за кмет на град Враца се впуска народният представител и лидер на Възраждане Ивайло Папов. Кандидатът за Оряхово е бившият зам. областен управител Робертино Маринов. В момента той се занимава с частен бизнес. В листата за общински съветници са включени общо 17 човека. Максималната цел на Възраждане е в местния парламент в Оряхово да влязат максимум 5 човека, категоричен е Робертино Маринов. Катя Паскалева пък е кандидатът за кмет на партията за Козлодуй. Дамата работи в сферата на търговията. Иван Иванов влиза в битката за кметския стол в Бяла Слатина. Той е в системата на охранителния бизнес.

Петя Кирилова е издигната за кмет на Криводол.

Общинският съветник един мандат Радослав Маринов ще се състезава за кметското място в Мездра. В община Мизия те ще подкрепят кандидатът за кмет на с. Софрониево Демира Димитрова. В Роман от политическата формация застават зад кандидатурата на независимия кандидат за кмет Любомир Лалов. В община Хайредин Възраждане излиза с листа за съветници и кандидати за кметове в селата. На този етап лидерът Ивайло Папов не пожела да обяви кои са номинациите за кмет на община Борован.

От 20 човека е съставена листата за общински съветници за Враца. Неин водач е Ивайло Папов. Второто място е заето от Лилиян Петков. Общо пет са селата, в които Възраждане излиза със свои кандидати за кметове. Това са Баница, Бели извор, Власатица, Три кладенци и Згориград.

Целта на партията е да вземе 3 000 гласа във Враца, както и да вкарат минимум 5 общински съветници.
2023-09-26 14:00:03