Учители се впуснаха в спортна надпревара

Учители се впуснаха в спортна надпревара

С "Есенни предизвикателства" стартираха поредицата от физически активности под наслов „Мездра, активирай се!“, организирани от Община Мездра в рамките Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2023“, която има за цел да популяризира активния начин на живот и здравословното хранене. Събитието започна с представяне на спортните клубове, които развиват дейност в гр. Мездра - ЖКХГ Анелия, СКЛА Атлет, КИБИ Лотос-М, ХК Локомотив, ОФК Локомотив и ШК Локомотив.

В спортния празник, който се състоя на площад „България“, се включиха учители и ученици от петте градски училища - СУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“, ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГ „Алеко Константинов“ и ПГ „Васил Левски“, както и служители в Общинска администрация - Мездра. Интересното в това изпитание за пораснали беше, че на старт застанаха учителите, а учениците бяха техни квестори.

Те трябваше да демонстрират бързина, знания и ловкост при преминаване през „змейка“ от конуси и по гимнастическа греда, в решаване на математически задачи и на литературен тест и в стрелба с топка в кош. За финал трябваше да подредят пъзел от 60 части със снимка на сградите на учебното заведение, в което преподават и на Община Мездра.

Най-бързо се справи екипът на Общинската администрация. По преценка на организаторите обаче този отбор участваше извън класирането.

Така първи се нареди „Дрийм тиймът“ на СУ „Иван Вазов“ (Мирослав Аспарухов, Мария Иванова, Дияна Димитрова и Галина Маринова), следван от тези на ПГ „Алеко Константинов“ (Христина Стоянова, Десислава Петкова, Росен Гиздин и Камелия Рамчева), на ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ (Глория Николова, Валтер Христов, Доля Попова и Николай Дюлгеров), на ПГ „Васил Левски“ (Християн Георгиев, Гергана Дамянова, Страхил Димитров и Нина Котова) и на ОУ „Христо Ботев“ (Цветелина Цинцарска, Клавдия Добрева, Валентина Исаева и Веселин Огерелов).

Всички отбори участници получиха диплом за отлично представяне в „Есенни предизвикателства“, а победителите - и дартс, които им бяха връчени от кмета на общината Иван Аспарухов.

Спортният празник завърши с концерт на „БГ Дуетът“, който изпълни популярни български естрадни песни.

Активностите ще продължат на 22 септември, когато със състезание за майсторско управление на велосипед за ученици от I до VIII клас ще бъде отбелязан Европейският ден без автомобили. Спортната проява е в петък от 10:30 часа отново на площад „България“.

 


2
3


2023-09-20 11:08:01