Мая Манолова влиза в битката за кмет във Враца

Мая Манолова влиза в битката за кмет във Враца

Коалиция „Левицата!“ се регистрира в Общинската избирателна комисия във Враца за предстоящия местен вот на 29 октомври. За целта в областния център в града пристигна Мая Манолова. За предстоящите избори те ще участват с листа за кмет и общински съветници във всички населени места на територията на област Враца. Само в Криводол коалицията е регистрирала листа за общински съветници.

„ЛЕВИЦАТА! ще е тази политическа сила, която няма да се договори нито с ГЕРБ, нито с Калин Каменов. Очевидно БСП имат договорки с нашия основен опонент.“
Това каза Мая Манолова, едно от основните лица на лявото обединение ЛЕВИЦАТА! при регистрацията на коалицията в ОИК Враца. Тя уточни, че опитите за обединение с БСП за голямо ляво обединение срещу феодалния модел на управление на ГЕРБ във Враца не са успели заради липсата на желание от страна на БСП да бъдат коректен партньор. По думите ѝ силно ляво обединение не устройва управляващите от ГЕРБ и очевидно сега представляващите БСП се съобразяват с това. Тя беше категорична:
„Затова е важно да се гласува за ЛЕВИЦАТА! Ние сме единствената алтернатива на сглобката на национално ниво и единствената спирачка сглобката – позорната коалиция на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ да се случи и на местно ниво.“
За последните 4 години Изправи се България и 1 година, откакто съществува ЛЕВИЦАТА! формацията показа, че е безкомпромисна в разобличаването на безобразията на феодализираните общини като при протестите пред болницата във Враца в защита на медицинските сестри, протестите пред РИОСВ - Враца, разобличаването на опорочени обществени поръчки.
Освен в община Враца ЛЕВИЦАТА! се е регистрирала за участие с кандидати за кметове и листи съветници още в Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, Хайредин, уточни Мая Манолова, а в общини като Криводол и Роман от новото ляво обединение възнамеряват да регистрират листи за общински съветници във врачанския регион.

 


1
2


2023-09-18 16:03:53