Борован има бюджет

Борован има бюджет

Въпреки политическият инат на общинските съветници от ПП Герб, които назад във времето / от м. януари 2023 г. до 15.09.2023 г./ не гласуваха и не присъстваха на заседания, касаещи приемане на Бюджет 2023 , днес 15.09.2023 г. Бюджет 2023 беше приет единодушно с гласовете на 11 общински съветници в Община Борован. 

Благодаря на 11-те съветници, които днес проявиха разум и надделяха над политическите си различия и егото си. Благодаря на всички директори на основни училища и детски градини, директори на ЦПЛР и ЦНСТДБУ. 

Благодаря на всички учители, председатели на народни читалища и граждани от Община Борован, които присъстваха днес на заседанието на ОбС Борован.  

Успяхме да обезпечим издръжката на всички детски градини и яслената група, където ще се учат 157 деца + 8 /от яслената група/ от Общината. 

Успяхме да обезпечим и гарантираме издръжката на основните училища, където ще се учат 384 деца от Общината. 

Успяхме да гарантираме увеличение на заплатите на учителите в Община Борован. 

Успяхме да обезпечим издръжката на ЦНСТДБУ и ЦПЛР Борован.  

Успяхме да спасим проектите на Община Борован, ремонт на покрива на полицейски участък Борован, закупуване на контейнери, реконструкция и рехабилитация на ул. „Хр. Ботев“ с. Борован и ул. „П. Къчев“ с. Малорад, реконструкция на част от водоснабдителната мрежа на Борован – 2-ри етап. 

Общ размер на бюджета на Община Борован 2023 е 11 829 295 лв., от които бюджета на делегираните от държавата дейности е в размер на 7 210 955 лв., а бюджета на местните дейности е 4 618 310 лв. Всички ОУ, ДГ, ЦНСТДБУ и ЦПЛР, НЧ в Общината ще получат увеличението до размера на държавния бюджет. Капиталовата програма е 611 100 лв., финансирана от Републиканския бюджет за 2023 г. 

Като Кмет на Община Борован за пореден път съм отвратена от политическите драми и игри, но благодаря на всички, които постъпиха отговорно и подкрепиха бюджета на Общината ни.Благодаря за активната гражданска позиция. Изборите идват и отминават. Община Борован трябва да съществува, да се развива, благодарение на инвестиции и отговорно отношение, защото жителите го заслужават. Ако някой е тръгнал да става кмет на Община Боровн и твърди, че бюджетът не е важен и може да почака /визирам от м. януари 2023 до 15.09.2023 г./ аз го съветвам да се връща по-бързо, защото това няма да бъде толерирано и възприето от никого, най-малко от гражданите на Община Борован. Не заблуждавай, ако не знаеш. Не лъжи, ако знаеш, че не се прав. Това са правилата, ако искаш да си част от политическия живот и да управляваш публични средства. Законите и решенията на МС обаче са склонни да убият фантазиите и амбициите на всеки неподготвен. Здравият разум днес надделя, защото това е в интерес единствено и само на гражданите в Община Борован.
2023-09-16 17:17:58