80 първокласници прекрачиха прага на училищата в Оряхово

80 първокласници прекрачиха прага на училищата в Оряхово

С тържествени церемонии бе отбелязан първият учебен ден в Оряхово. Специален поздрав към директорите, учители и ученици отправиха кметът Росен Добрев, секретарят на общинската администрация Христинка Цонева, председателят на местния парламент Румяна Декова и др.

Уважаеми ученици, поздравявам Ви с първия учебен ден – 15 септември и откриването на Новата учебна 2023/2024 година. Ден, който показва стремежа на българина към духовност, наука и просвещение. Празник, който събира в едно младостта, опита и мъдростта! Скъпи първокласници, Вие за първи път чувате училищния звънец и прекрачвате прага на училището. Вярвам, че вашата любознателност и естествен стремеж към новото ще ви води уверено по пътя на вашето развитие! Уважаеми учители, изразявам своето дълбоко уважение към Вашата работа, към всеотдайните грижи и професионализма, с който помагате на нашите деца да вървят все по – уверено по пътя към своето израстване, помагате им да опознават света, да направят първите стъпки към познаването и съхраняването на българските традиции! На добър час и успешна Нова учебна 2023/2024 година!“, заяви в приветственото си слово кметът Росен Добрев.

Подарък за всички 80 първокласници на територията на Община Оряхово бяха „Приказки за първолака“ със специално послание от кмета Росен Добрев.
2023-09-15 15:10:32