Пъстра дъга изненада възпитаниците на гимназията по търговия във Враца

Пъстра дъга изненада възпитаниците на гимназията по търговия във Враца

Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство-Враца посрещна учениците си за новата учебна година. Училището посрещна 380 младежи, разпределени в 17 паралелки.

Поздрав към тях отправи инж. Галина Генчева.

“Скъпи ученици!  Вие сте бъдещето на страната ни и на света! Затова ви пожелавам здрава и ползотворна учебна година. Пожелавам ви да уважавате своите учители и да вземете от тях всичко, което могат да ви дадат - мъдрост, знания и опит. Бъдете любознателни и мечтайте – това винаги ще ви тласка към развитие и ще ви води към нови хоризонти. Нека тези мечти ви дадат сили, за да преминете през усилните дни, изпълнени с уроци, конкурси и състезания. Приемете ги като предизвикателство и условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. И знайте, че няма усилия и труд, които да останат невъзнаградени.  Помнете, че до вас са вашите учители.

Основната задача на училището днес е да подготвя за живота личности, които умеят да общуват, да търсят и откриват сами нужните знания, да се справят с проблеми в учебна, професионална и житейска ситуация. Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели!”, пожела директорката.

Празничното тържество се проведе в училищния двор, който е красиво аранжиран с пъстри чадъри.

На откриването присъстваха началникът на отдел "Образование и култура" в Община Враца Стела Димитрова и представителят на общинския съвет д-р Иво Ралчовки.

 


2


2023-09-15 14:41:47