Пожарникари получиха отличия за работата си

Пожарникари получиха отличия за работата си

В навечерието на професионалния им празник – 14 септември, наградиха най-добрите пожарникари във Врачанско. Комисар Кирил Василев, началник на Регионална дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението", връчи отличията.

Най-голямото-почетен знак на МВР, трета степен получи ст.инсп. Андриан Ганчев, който е началник група “Оперативен център”. Въпреки, че му остават едва няколко месеца до пенсия, награденият сподели, че независимо от рисковете на професията пак би избрал нея.

Комисар Василев отличи с писмени похвали 9 служители на пожарната, узпълняващи длъжността си на териториите-Враца и Козлодуй.

Това са: инсп. Цветан Бойков и младши инспекторите Борислав Трифонов, Цветан Петров, Димитър Димитров, Мариян Цеков, Цветомир Христов, Мирослав Димитров, Пламен Георгиев и Тихомир Митов.

Писмената похвала е за съществения им принос при изпълнение на конкретни професионални задачи през годината и във връзка с предстоящия професионален празник.

След награждаването гл. инсп. Дилян Йончев представи данни за оперативната обстановка.

393 са сигналите за пожари в периода 1 юли-12 октомври тази година. С преки щети са 44 от тях. Част от тях са на открито, а други в промишлени сгради и транспортни средства. 213 от пожарите са без материални щети. 88 са извършените аварийно-спасителни операции.

През последните седмици са проверени противопожарните системи в училища и детски градини, като проблеми не са установени.

За да бъдат информирани гражданите са разкрити приемна и дни на отворените врати. Предстои среща в областна администрация, свързана с дейността на доброволните формирования и плановете за защита при бедствия.


2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12


2023-09-13 10:49:20