Кметове искат съдействие от държавата

Кметове искат съдействие от държавата

Врачанският губернатор Надя Донкинска  проведе работни срещи по места с кметове на общините Мизия, Хайредин и Борован. Дискутирани бяха основните приоритети, които си поставя местната власт. Сред основните теми на разговор беше и подготовката  на предстоящите местни избори. В рамките на проведения разговор с кмета на Мизия Валя Берчева беше акцентирано върху възможностите за съдействие от страна на държавата относно почистването на поречието на р. Скът в урегулираната територия на общината, която създава наводнения.

Няма проблем с подготовката на местните избори пък заяви пред областния управител кметът на община Хайредин Тодор Алексиев. Актуален проблем, който стана обект на разговор е спешен ремонт на язовирната стена на  язовир „Бързина“ между селата Ботево и Бързина. Обсъдени бяха изпълнените проекти в т. ч. ремонта на училището, както и предстоящите такива дейности.

Основните теми на дискусията с Десислава Тодорова, кмет на община Борован бяха относно за подготовката за предстоящите местни избори. Тодорова изрази своята благодарност, относно бързата реакция за почистването на села в община Борован. Обсъдени бяха компрометирани участъци от пътната инфраструктура, както и      натовареният трафик, който създават затруднения на жителите и преминаващите през населените места.

Областният управител Навя Донкинска увери кметовете на общини, че могат да разчитат на пълна съдействие и партньорство от страна на Областна администрация Враца.


1


2023-09-08 11:51:40