Кметът на Мизия Валя Берчева: Съединението е урок по достойнство, пример и отговорност!

Кметът на Мизия Валя Берчева: Съединението е урок по достойнство, пример и отговорност!

Съединението на Княжество България с Източна Румелия се е случило със силата на родолюбието от двете страни на границата на разделеното Отечество, а не със силата на оръжието. Българските земи са били разделени, но народът не е изгубил своя устрем към единство.

Родовата памет, националното самосъзнание, гордостта от великите дела и личности, белязали българската ни история, както и добрият пример трябва да бъдат в основата на сплотяването ни като народ, както и за създаването на национално чувство за единение.

Преди 138 години нашите предци са ни посочили правилната посока, завещали са ни добрия пример за това какво е истинско единение.

Днес ние трябва да си припомним миналото, да се поучим от грешките на настоящето и да изградим за идните поколения онази България, за която нашите предци са дали живота си.

Ние, потомците на онези големи и славни българи, трябва да се замислим дали сме достойни да продължим тяхното дело? Следваме ли път, избран с разум и визия за по-добро бъдеще за нас и децата ни? Надграждаме ли, или рушим нашите вековни материални и духовни ценности?

Съединението е урок по достойнство, пример и отговорност!

Да бъдем достойни! Да бъдем единни! Да бъдем горди българи!

Защото днес, повече от всякога, българското общество има нужда от обединение!

Честит празник!
2023-09-06 12:29:27