Намериха шеф за детското, отваря до дни

Намериха шеф за детското, отваря до дни

Административни проблеми бавят отварянето на детското отделение към врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Те касаят сключването на договори с лекарите със Здравната каса, които предстоят да започнат работа в него. Освен медици вече е намерен и началник отделение, който не е от Враца, но е работил в отделението. Веднага след финализирането на административните процедури отделението отваря врати за пациенти. Това се очаква да стане до края на следващата седмица, съобщиха от ръководството на врачанската болница.

Междувременно днес изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ излезе със специално обръщение до гражданите на област Враца и медиите. Пускаме го без редакторска намеса.

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ ВРАЦА,

Съществуването на Отделение по педиатрия е приоритетна задача за ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ АД Враца. Демонстративното напускане на лекарския екип на отделението ни постави пред сериозно предизвикателство. След проведени безброй разговори и срещи успяхме да осигурим минимално необходимите двама лекари със специалност педиатрия и един лекар без специалност, но с опит в областта на педиатрията и спешната медицина. Назначаването на новия лекарски състав и сключването на анекс с РЗОК Враца ще отнеме технологично време, но очаквам от 11.09.2023г. отделението да заработи с новия екип.

Медицинското обслужване на децата в отделенията по Хирургия, Ортопедия, УНГ и останалите не е прекъсвано. Осигурено е и към момента.

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

Обръщам внимание, че МБАЛ „Христо Ботев“ АД Враца не е цирк. Достъпа до отделенията не е разрешен.

Умолявам Ви, от името на Съвета на директорите и на целия екип на МБАЛ „Христо Ботев“ АД Враца да ни оставите да си вършим работата. Има достатъчно свободни педиатри, с желание за медийни изяви. Агресивното медийно внимание е една от причините, изтъквана на от лекарите, с които разговаряхме, за нежеланието им да работят във врачанската болница.

С УВАЖЕНИЕ: Д-р Кети Ценова

Изпълнителен Директор на МБАЛ „Хр. Ботев” АД Враца




2023-09-01 11:52:47