5 институции получават подкрепа за справяне с бедствието в Белослатинско

5 обществени институции получават подкрепа за справяне с щети от бедствието в община Бяла Слатина

5 обществени институции получават подкрепа за справяне с щети от бедствието, връхлетяло населени места в община Бяла Слатина

На 22.07.2023 г. при обилен валеж, придружен с ураганен вятър и и градушка, пострадаха множество обществени сгради в населени места в община Бяла Слатина, като щетите са за десетки хиляди лева.

Благодарение на Проект „Подкрепа за местна общност за справяне с кризисна ситуация“, изпълняван от сдружение „Първи юни“ и финансиран от Фондация „Америка за България“ , 5 обществени институции ще получат безвъзмездна финансова помощ по 3600, 00 лв. Детските градини „Незабравка" и "Детелина“ и Професионалната агротехническа гимназия в Бяла Слатина, Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Напредък 1898“ в село Търнава, ще имат възможност да закупят суровини и материали за възстанововяне на част от нанесените щети.

Очакваме във възстановяване на щетите да се включат родители и служители -доброволци. 

Подкрепата за Сдружение „Първи юни” е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Сдружение „Първи юни” и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори. 


Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.
2023-08-17 08:43:21