3000 лв. награден фонд на ''Вършец Рън''

3000 лв награден фонд на ''Вършец Рън''

3000 лева награден фонд ще си разделят победителите в планинското бягане „Вършец Рън 2023”. За първи път курортното градче ще приеме състезатели в този вид спорт. Над 100 участници от цялата страна са потвърдили участие във Вършец Рън. Записването е утре от 10 часа, на алеята на чинарите пред детския център.

В неделя в същия час са стартовете – на 10. 800 км, 5 км и за начинаещи от километър и 200 метра. „От миналата година обмисляме да направим това състезание и да бъдем приети в голямото семейство на Рън България. Благодаря на всички, които помогнаха да осъществим тази идея. Да видят участниците, че Вършец разполага с невероятни условия за този спорт и съм убеден, че отново ще дойдат тук”, каза кметът на Вършец инж. Иван Лазаров.

В знак на благодарност президентът на Европейската и Бългаската лека атлетика Добромир Карамаринов му връчи плакет. „За първи път съм във Вършец и тук много ми хареса. Ще направим едно незабравимо състезание и благодаря на всички за това. Заедно ще могат да стартират един до друг професионалисти и аматьори”, каза Карамаринов. Идеята за „Вършец Рън”  е на треньора по лека атлетика от града Иван Велков. Лазаров и Карамаринов наградиха състезатели по лека атлетика от Вършец и си обещаха в най-скоро време да се учреди спортен клуб по лека атлетика.


1


2023-07-28 20:09:24